Sastavite spisak radova

 

spisak_materijala

 

Sastavite spisak potrebnih materijala i uređaja  pre izvođenja adaptacije

 

Za svaku prostoriju sastavite detaljan spisak svih potrebnih materijala i uređaja  pre izvođenja adaptacije. Ugradnja opreme i završni radovi na podovima i zidovima obično se izvode pri kraju adaptacije, ali  narudžbe za isporuku te opreme i materijala moraju se uraditi mnogo ranije kako ne bi došlo do nepredviđenog zakašnjenja i pomeranja pojedinih radova. U svakom slučaju, rokovi isporuke pojedinih uređaja i materijala su vrlo važni, pa Vam savetujemo da i o njima vodite računa, uz napomenu da se drugi rokovi lako mogu još više produžiti.

Sakupite kataloge svih predmeta koje želite kupiti kao što su kuhinjski elementi, sudopera, kada i drugi sanitarni uređaji, prikupite sve moguće informacije o ponudi na tržištu.

Koordinirajte boje svih stvari i uređaja za domaćinstvo nastojeći da se uklapaju u opštu kolorističku šemu (s nekim predmetima, kao na primer, s kadama i umivaonicima treba biti oprezan jer je raspon boja prilično skroman). Boje pojedinih predmeta, npr. podova, vrata, prozora i zidova ne mogu se planirati pojedinačno.