Beogradski sajam građevinarstva 2012

 

sajam_2012_art_decor

 

Završen 38. po redu Međunarodni sajam građevinarstva 2012

 

Na Beogradskom sajmu građevinarstva po 38. put okupili su se domaći i strani lideri u proizvodnji građevinskog materijala na Međunarodnom sajmu građevine SEEBBE, jednoj od najprestižnijih sajamskih manifestacija u regionu. Kroz sajamske hale ove godine je prošetalo oko 50.000 posetilaca, pred koje su izlagači izneli proizvode iz svih oblasti građevinarstva, počevši od najsavremenijih materijala, preko inovacija u projektovanju i najaktuelnijih sistema gradnje, do uređenja i  odražavanja objekata, adaptacije, rekonstrukcije i opremanja enterijera. U svih sedam hala i na otvorenom izložbenom prostoru predstavilo se 856 izlagača, od kojih 256 iz 26 zemalja. Na otvorenom prostoru bile su izložene i kompletno izgrađene kuće, kako bi posetioci stekli pravi utisak o izgledu i kvalitetu gradnje. 

sajam_2012_matox

sajam_2012_de_company

Kao i svake godine, na sajmu građevinarstva 2012 svoje proizvode predstavili su najznačajniji proizvođači, uvoznici i distributeri boja i lakova. Najveća gužva bila je upravo u hali 3, jednim delom zbog atraktivnih uzoraka i mogućnosti da kupci vide kako će neka boja ili materijal izgledati po završetku radova, ali i zbog toga što su izlagači i ovaj put posetioce privukli predstavljanjem modnih trendova i novih tehnologija u oblasti završnih radova u građevinarstvu. Primećene nastupe na 38. Sajmu građevinarstva imale su mnoge domaće i strane kompanije, među kojima i Roma company, DCB Helios, Austrotherm, Tikkurila Zorka, Maxima Lučani i mnogi drugi. 

sajam_2012_valpaint

Roma company je i ove godine predstavila brojne novitete na domaćem tržištu. Među najzanimljivijim novim proizvodima te distributerske kuće ističu se Perma White (boja koja sprečava pojavu buđi), Waserdicht (elastična masa za zaptivanje), Stop kondenz (protiv kondenzacije na zidovima), podloga Bulls Eye 123, premaz za podove transportnih vozila Truck Bed Coating, boja za podove u garažama Epoxy Shield, kao i Tub&Tile (boja za osvežavanje kada i pločica). Pored predstavljenih noviteta posetioci Sajma su na štandu Roma company mogli videti i asortiman proizvoda po kojima je Roma company već poznata, a to su tapete Home interiors, molerski alati Wagner i Mako, vodonepropusni premaz Drylok, nalepnice za dečije sobe Deco fun...

roma_novi_proizvodi

Pažnju posetilaca privukli su i noviteti na štandu kompanije Tikkurila Zorka, a najzanimljivija je bila nova generacija viskopokrivnih unutrašnjih premaza, kao i novi funkcionalni premazi za zaštitu metala. Kompanija Knauf Insulation predstavila je svoj novi izum - kalkulator energetske efikasnosti, dok je Maxima  iz Lučana pred posetiocima istakla novi emajl lak na vodenoj bazi. Kompanija  DCB Helios ove godine je prdstavila mnogo noviteta. Na jednom zidu njihovog štanda predstavljeno je 150 nijansi Zvezdakril i Zvezdapol boja, koje su uvrštene u novu ton kartu Heliomix sistema. Osim toga, novosti je bilo i u već širokom spektru boja brenda Spektra. Ističu se Spektra Clean fasadna boja (samoperiva boja s nanomaterijalima), Spektra Magnetic (boja za unutrašnje zidove s feromagnetskim česticama koje omogućavaju da zidna površina dobije osobine magneta), Spektra Fresh&Easy (boja s mirisom jasmina), kao i Spektra Easy2Clean (boja po kojoj može da se piše i briše).

sajam_2012_helios

 

Nagrade za kvalitet i inovacije

 

Tradicionalno su dodeljene nagrade Nova vizura i Posebno priznanje. Beogradski sajam dodeljuje ih u pet robnih grupa radi podsticanja izlaganja novih tehničko-tehnoloških rešenja.

Posebno priznanje su dobili:

 • Potisje Kanjiža, za biber crep Stari grad
 • Keramika Kanjiža, za zidnu keramičku pločicu Allegra formata 25 cm * 50 cm
 • Wienerberger Bačka, za Porotherm 38 profi
 • SPTR Milmark, za poluautomatsku elektronsku punilicu P.A.P. 25
 • Isomat, za pripremljeni fasadni malter Marmocryl fine
 • ZR Drvo Dekor, za jednokrilni prozor Exluziv
 • Oganj-Kovano gvožđe, za kovanu kapiju K1-014
 • Steco centar, za montažni panelni objekat
 • Brabo, za prozor Euro line s kombinovanom opšivkom
 • Velux Srbija, za prozor s kupolom za ravne krovove CVP 
 • Knauf Insulation, za kalkulator za proračun potrošnje energije u zgradarstvu
 • SZR Eurobet, za dvorišnu kuhinju EB 150SF rustic
 • Izomaks-Bajčev, za Izoasfalt

 

Nagradu Nova Vizura dobili su

 

 • SZR Filić, za Filić fasade za poneti
 • Soilmec, za mašinu za bušenje šipova Soilmec SR-80
 • Helios d.o.o., za Helios Spektra magnetic
 • Enterijer Janković, za ulazna vrata za hotelske sobe
 • Schiedel dimnjački sistemi, za Schiedel absolut sistem dimnjaka

 

Sajam građevinarstva 2012 u slikama