Beogradski sajam građevinarstva 2011

 

sajam_2011_01

 

Utisci sa 37. Beogradskog sajma građevinarstva 2011

 

Na završenom Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBBE 2011. održanom pod sloganom “Pomeramo granice” za pet dana trajanja, kako tvrde organizatori ove manifestacije sajam je posetilo preko 50 hiljada posetilaca. Kao i prethodnih godina, na sajmu su bili prisutni najuspešniji predstavnici iz svih oblasti građevinske delatnosti, koji su promovisali najsavremenije alate, mašine, opremu i materijale, i posebno skrenuli pažnju posetilaca na brojne inovacije. Prenosimo Vam utiske sa 37. po redu Sajma građevinarstva o svim novostima nezaobilazne robne grupe, nama posebno interesantne, materijali za završne radove - boje, lakovi, dekorativni materijali, molerski alati. Od preko 900 izlagača koji su tržištu predstavili svoje proizvode, mi smo izdvojili nekoliko njih iz oblasti radova koje izvodimo.

BANJA-KOMERC d.o.o. - Osnovana je 1992. godine i gotovo 15 godina uspešno prerađuje i proizvodi mlevene materijale od čuvenog «venčačkog mermera». Njihov proizvodni program čine: završni premazi za unutrašnje i spoljašnje zidne površine, građevinski lepkovi, mase za gletovanje i fugovanje, krečno-cementni mašinski malteri, dekorativni mineralni tankoslojni malteri (praškasti), dekorativni tankoslojni malteri u pastoznom stanju, emulzije i podloge, materijali za podove, najfinija kalcijum-karbonatna punila i ostali materijali u građevinarstvu. Svi proizvodi poseduju odgovarajuće ateste kvaliteta. Svi proizvodi ove kompanije se na tržištu prodaju pod robnom markom BEKAMENT.

BEOROL d.o.o. – Firma BEOROL se bavi proizvodnjom ručnog molerskog alata, uvozom i distribucijom ručnog alata i pribora za završne radove u građevinarstvu.

COLORIFICIO MP s.r.l – Uskoro u Srbiji… Od 1969 godine fabrika MP pruža proizvode i usluge profesionalcima, prodavcima i svima ostalima čija je delatnost vezana za sektor boja, pre svega u građevinskoj industriji.

DE. COMPANI d.o.o. - Osnovana 2002 godine sa sedištem u Beogradu, a osnovna delatnost firme  je zastupništvo i distribucija boja poznatih Italijanskih proizvođača CANDIS i CASATI.

HELIOS d.d. - HELIOS je vodeći proizvođač premaza u jugoistočnoj Evropi. Proizvodni  program Grupacije Helios obuhvata izuzetno širok asortiman različitih proizvoda i robnih marki. Program obuhvata: dekorativne premaze, premaze za metalnu i drvnu industriju, premaze za horizontalnu signalizaciju, praškasti premazi i sl…

U sastavu HELIOS GRUPACIJE u Srbiji su zastupljene robne marke:

  • HELIOS je robna marka visoko kvalitetnih proizvoda za dekorisanje i zaštitu raznih površina u vašem domu. Robna marka HELIOS obuhvata unutrašnje i fasadne boje, boje za beton i termoizolacione sisteme SPEKTRA, lazurne premaze BORI, emajle TESSAROL i lak za parket IDEAL.
  • BELINKA je priznata i renomirana robna marka visoko kvalitetnih premaza za zaštitu i dekorisanje drveta.
  • CHROMODEN je robna marka visoko kvalitetnih lakova za parket.
  • Kad vam je od ključne važnosti najpovoljniji odnos između cene i kvaliteta proizvoda, odlučićete se za boje robne marke ZVEZDA. Robna marka ZVEZDA obuhvata osnove proizvode koji su vam u kući potrebni za zaštitu drvenih i metalnih predmeta i boje za fasade i unutrašnje zidove.
  • DUGA je najprepoznatljivija robna marka sa zavidnom tradicijom u razvoju i proizvodnji boja i lakova u Srbiji. U svom širokom asortimanu proizvoda Duga ima emajle DURLIN, lakove za parket LIGNOLUX, boje za beton BETAKOL i dekorativne premaze PALAS.
  • COLOR je robna marka sa stogodišnjom tradicijom koja obuhvata širok spektar proizvoda za zaštitu drveta (UNICOL, COLOMIN i LESOL), za zaštitu metala (SYNTOL, EGALIN i COLOMIN) i premaza za zaštitu mineralnih podloga (DICOL, SYNKOLIT i AQUAFAS).

 

HENKEL SRBIJA d.o.o. – HENKEL je lider na svetskom tržištu lepkova, zaptivnih masa i proizvoda za tretiranje površina široke potrošnje kao i za primenu u zanatstvu i industriji. Uravnoteženi asortiman međunarodnih, regionalnih i lokalnih brendova potiče iz njihove duge tradicije. Henkel nudi širok dijapazon primena koje zadovoljavaju potrebe različitih ciljnih grupa - domaćinstava, zanatlija i industrije.

JUB d.o.o. - Grupacija JUB je međunarodno priznato preduzeće sa više od 130 godina dugom tradicijom na području proizvodnje boja.

KRUNA BOJE d.o.o. - Kruna boje je generalni zastupnik i distributer boja i lakova renomiranih britanskih proizvođača CROWN, MACPHERSON i SANDTEX. Prodajni program obuhvata: akrilne disperzije, dekoracije, boje i premaze specijalnih namena, fasadni program, bajceve za drvo i sve ostalo što je potrebno od premaza za završne radove u građevinskoj industriji.

MARKO TODOROVIĆ a.d. MATOX - Fabrika građevinskog materijala MATOX proizvodi mašinske maltere i tečne dekorativne fasadne maltere, mase za fugovanje i gletovanje, kao i lepkove za keramičke pločice…. Generalni je zastupnik Švedskog proizvođača Colorex Sweden AB - SCALA TM boja, a uskoro i Italijanskog proizvođača dekorativnih boja ANTICA SIGNORIA.

MAXIMA d.o.o.  -  Fabrika boja MAXIMA osnovana je u Lučanima 1990. godine. Proizvodnja i aktivno plasiranje MAXIMA proizvoda na tržište Srbije počelo je 1994. godine. Za poslednjih petnaest godina postojanja asortiman MAXIMA proizvoda neprestano raste. Njihov proizvodni program čine: prajmeri, završne boje za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, mase za izravnavanje i ispunu, dekorativni malteri, lepkovi za stiropor, keramičke i fasadne pločice, lepkovi za drvo i parket, mašinski malteri.

MIMONT GROUP d.o.o. - Osnovna aktivnost MIMONT GROUP je uvoz i distribucija građevinskog alata i alata za završne radove u građevinarstvu.

POLY DEC d.o.o. - POLYDEC  je ekskluzivni uvoznik i distributer nekih od vodećih svetskih brendova u oblasti dekoracije enterijera, dekorativnih elemenata od poliuretana, duropolimera i polistirina, kao i tapeta nekih od vodećih svetskih proizvođača iz Belgije, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Švedske, Italije, SAD-a.

ROMA COMPANY d.o.o. -  ROMA COMPANY je preduzeće koje se bavi distribucijom boja, lakova, tapeta, lepkova i drugih proizvoda za završne radove u građevinarstvu, kao i potrebnog molersko-farbarskog alata. Roma company predstavlja modernu, trgovačku firmu koja posluje po svetskim standardima.

SAINT-GOBAIN GRAĐEVINSKI PROIZVODI d.o.o. – Predstavništvo Rigips  Austria GesmbH. Rigips je deo kompanije Saint-Gobain koja je najveći svetski proizvođač građevinskog materijala. RIGIPS  je sinonim za sisteme suve gradnje sa gipskartonskim pločama: pregrade, spušteni plafoni, oblaganje zidova i plafona, potkrovlja, podova, kao i sistema protivpožarne i zvučne zaštite. Poseban asortiman čine materijali za završne radove: glet mase, ispune, lepkovi, malteri, boje, mašine...

SILEX d.o.o. - SILEX je deoničarsko društvo za proizvodnju i trgovinu, a bavi se prvenstveno proizvodnjom materijala za završne radove u građevinarstvu, naročito materijalima za završnu obradu zidova.

ZORKA COLOR a.d. – ZORKA COLOR je kompanija sa dugom tradicijom proizvodnje boje i lakova, i prepoznatljiv je  simbol za kvalitetne premaze u celom regionu. U širokoj paleti proizvoda ZORKA COLOR nalazi se veliki broj industrijskih premaza i proizvoda za široku potrošnju. Proizvodi široke potrošnje su podeljeni u četiri brenda: AMBIENTA - dekorativni premazi namenjeni za završne radove u građevinarstvu, DECOLUX - boje za zaštitu i dekoraciju drveta, ZORALUX - boje za zaštitu i dekoraciju metala, i MAESTRAL - boje za zaštitu plovnih objekata.

sajam_2011_02

 

Dobitnici priznanja na 37. Međunarodnom sajmu građevinarstva

Sa spiska predstavljenih izlagača dobitnici priznanja stručnog žirija SEEBBE na 37. Međunarodnom sajmu građevinarstva su:

HELIOS d.o.o. – "POSEBNO PRIZNANJE"  za unutrašnju boju Spektra Latex Polumat

SAINT - GOBAIN RIGIPS građevinski proizvodi d.o.o. Beograd - "NOVA VIZURA" za energetski efikasan fasadni zid Rigips

Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS-a) je dodelilo priznanje izlagaču:

JUB d.o.o, Slovenija - Ljubljana - "PROMOTIVNI NASTUP"

 

Po prvi put na Beogradskom sajmu građevine predstavile su se dve velike kompanije iz oblasti završnih molerskih i dekorativnih radova, Italijanski proizvođač dekorativnog materijala COLORIFICIO MP s.r.l  i CROWN PAINTS LIMITED iz Velike Britanije.

Pažnju mnogih privukao je i nesvakidašnji štand Slovenačke kompanije JUB, koja je predstavila nove boje iz serije Antik i Art Color, a glavna atrakcija štanda je bila devojka čije je telo bilo oslikano bodyart tehnikom… Što se tiče kompanije JUB moramo i napomenuti da je  ove godine obnovila svoju ambalažu za sve Jupol proizvode.

 

Sajam građevinarstva 2011 u slikama